пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

Олімпійський тиждень та олімпійський урок "Україна єднає серця" - 2024

   З вересня по жовтень в Іванчицькій гімназії проходив Олімпійський тиждень та Олімпійський урок "Україна єднає серця" - 2024

 

Олімпійський тиждень проводиться кожен рік на початку навчального року (вересень). Основна мета заходу:  поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху в Україні, формування навичок і культури здорового способу життя, залучення до активних занять фізичною культурою та спортом, популяризація здорового способу життя.

За програмою Олімпійського тижня у вересні були проведені такі спортивні заходи:

- Олімпійський урок « Спорт і фізичне виховання–утвердження здорового способу життя та зміцнення миру»

                

- Міні – марафон навколо гімназії

                                            

- Метання малого м'яча                                  

- Бесіда «Пєр де Кубертен та його мрії»

   

- Естафета «Веселі старти»

- Бесіда «Спорт-це складова здорового способу життя» 

           

   День фізичної культури і спорту: Малюєм малюнок на олімпійську-патріотичну тематику (спортивно-художній конкурс на асфальті)

                               

- Турнір по армрестлінгу
                                 

        

  В програму Олімпійського тижня, крім Олімпійського уроку та бесід про спорт, входять також фізичні змагальні вправи на швидкість, витривалість, силу, спритність, гнучкість і т.д. Де учні гімназії показали свої здібності з фізичних якостей. Після завершення Олімпійського тижня було підведено підсумки і нагородження переможців, які показали кращі результати гімназії, та найактивніших учасників тижня було нагороджено дипломами і грамотами.

  Основним завданням цих заходів є залучення дітей до активного способу життя, рухової активності, долучення їх до цінностей олімпійського руху.